Garantier och Köpevillkor

Köpevillkor

Garantier och annat liknande åtar sig inte ENSBIL SVERIGE AB på bilar som;

   -kostar under 30.000 SEK.

   -bilar som har miltal över 20.000 mil (oavsett ålder).

   -bilar som är äldre än 15 år oavsett miltal (Bilens ålder räknas från fordonets tillverkningsdatum).

   -privatimporterade bilar.

Bilar som säljes med dessa egenskaper nämnda ovan är säljes alltid som reparationsobjekt även om de är felfria och i många fall nybesiktigade

MRF Garanti

ingår alltid på bil som kostar över 30.000 SEK,i sex månader. Oftast är dessa bilar besiktigade, samt ställs på hos Transportstyrelsen i samband med köpet och försäkring tecknas av ENSBIL SVERIGE AB.

Vi följer konsumenköplagens villkor och trafiksäkerhets-garanti* enligt MRF´s direktiv.

*Omfattas av de komponenter som Svensk bilprovning kan anmärka på som trafikfarliga vid en kontrollbesiktning. Det är med andra ord de flesta av komponenterna för att kunna framför bilen trafiksäkert och funktionellt. Garantin omfattar inte *slitagedelar och även övriga komponenter såsom t.ex stereo, el-hissar, C-lås, larm, bakrutetorkare, AC/ACC suflett eller elmanövrerad tak etc. (Garantin gäller inte heller på ombyggda bilar eller om köparen bygger om bilen i efterhand, så som; trimmning, tuning, sänkning av fjädrar mm.

Vid ev. fel eller skada. Kontakta alltid ENSBIL innan ni tar egna beslut om lagning av bilen annars gäller inte vår garanti.

Extragarantier som köpes av kunden, tecknas alltid  via ENSBIL SVERIGE AB . Kunden ansvarar själv att ta reda på omfattningen, villkoren och vad garantivillkoren innehåller.

Köparen har undersökningsplikt.

Det innebär att bilen säljes i befintligt skick och därför har ENSBIL SVERIGE AB inget ansvar för eventuella fel som uppkommer på bilen efter köpet.

MRF Garantin gäller endast på dolda fel som inte hade kunnat upptäckas innan köp.

Funktioner som är viktiga för dig

som kund och som inte omfattas av Garantin bör du själv kontrollera. Detta är; bakrutetorkare, stolsvärme, stereo, larm, motor och kupevärmare/bränslevärmare, ev. läckage på bilar med sufflett eller mjuktak, Efter monterade extralampor, lufttryckssensorer i däck, plastdelar invändigt, fönsterhissar, el-backspeglar, AC klimat.

*Slitagedelar så som

; bromsklossar/belägg, bromsskivor, kopplingsskiva, remmar, startmotor, generator, lampor, batteri, däck.

Vi säljer bilar med trafiksäkra godkända däck, men åldern på däcken bör kollas av köparen. 

Tillbehör så som; Hatthylla, insynsskydd, domkraft, reservhjul, låsmutter, dragkrok, takräcke, extraljus, dimljus etc.

I de flesta fall fungerar det som det ska men om det inte gör det och det är ett krav från er som kund måste det uppmärksammas och avtalas om åtgärd innan affär.

Miltalen

på alla importbilar garanteras inte av ENSBIL , och köparen har själv ansvar att ta reda på riktiga miltal på bilen de köper.

Servicebok

bör kollas av köparen på plats. ENSBIL garanterar inte gamla service om de är korrekt ifyllda eller om glapp finns mellan serviceintervallen.

Bränsleförbrukning

Den bränsledeklaration vi anger i annonserna för den specifika bilen (bilens registreringsnummer) hämtar vi från Transportstyrelsens hemsida, www.transportstyrelsen.se, som i sin tur får uppgiften från tillverkaren/generalagenten. Det är tillverkarens ansvar att från och med årsmodell 2000 upplysa om bränsleförbrukningen, utsläppsvärden, miljöklass etc.

Oljeförbrukning

Vissa motorer drar olja enligt tillverkarna. Det är fortfarande acceptabelt och det behöver inte vara fel på bilen.

Oljeförbrukningen kan varjera från bil till bil beroende på dess skick, slitage och ålder. Det är upp till köparen att ta reda på oljeförbrukningen på bilen de köper.

Årsmodell

Det som vi i annonserna anger som årsmodell för bilen är tillverkaren/generalagentens uppgifter om årsmodell. Detta är viktigt att poängtera eftersom det av t.ex Transportstyrelsen kan ange bilens år såsom tillverkningsår, fordonsår, datum för första gången i trafik etc.

Bilen enligt detta köpeavtal förblir säljarens egendom fram till att full betalning skett. Under den tid då återtaganderätt gäller är det köparens skyldighet att hålla bilen helförsäkrad. Säljaren ser till att inga tidigare skulder / återtaganderätt finns på bilen vid köptillfället. Köparen har ingen ångerrätt.

Betalning

Vi ser helst att betalning sker med bankkort, Swish eller bankinsättning.

En annan betalningsmetod är finansiering genom en bank, i detta fall betalas bilen av månadsvis. Möjlighet finns att betala in en större summa i samråd med banken, Andra betalningsalternativ kan vara post / bankväxel eller inbytesbil.

 Vi reserverar oss mot felskrivningar i annonstexter, hemsida, prisskyltning mm.